Hielspoor is een vervelende voetklacht. De pijn kan belemmerend zijn, maar is over het algemeen goed te behandelen. Bijvoorbeeld door speciaal aangemeten steunzolen te gebruiken. Steunzolen bij hielspoor zorgen voor goede ondersteuning, waardoor de voet de kans krijgt om te herstellen.
Kom langs voor een kennismakingsgesprek.
Hielspoor is pijn aan de onderkant van de hiel en ontstaat als de peesplaat onder de voet ontstoken of geïrriteerd raakt. Lang staan, verkeerde schoenen, overbelasting of overgewicht kunnen hielspoor veroorzaken. U ervaart bijvoorbeeld pijn bij het lopen en staan, stijfheid in de hiel en onderkant van de voet, maar ook gevoeligheid bij aanraking of druk. Het is een aandoening die veel voorkomt en in de meeste gevallen goed te behandelen is. Onder andere door speciale steunzolen bij hielspoor te gebruiken.
Wanneer u pijn heeft in uw hiel en hielspoor vermoedt, dan kunt u een afspraak maken bij een podotherapeut. Als daadwerkelijk hielspoor is vastgesteld, dan kan de podotherapeut steunzolen aanmeten. Steunzolen bij hielspoor zijn helemaal aangepast op uw voet en dus niet te vergelijken met standaard hielspoor zooltjes.
Speciale steunzolen bij hielspoor worden ook wel podotherapeutische inlegzolen genoemd en hebben als doel om de symptomen te verlichten en te zorgen voor herstel door:
Een hielspoor behandeling door het laten aanmeten van steunzolen zorgt voor een op maat ondersteuning van de voetboog en goede schokabsorptie. Maar ze zorgen ook voor extra comfort en verbeteren de biomechanica van de voet. Hierdoor ontstaat een meer evenwichtige en efficiënte manier van lopen. Dit vermindert niet alleen de symptomen van hielspoor, maar maakt het risico op andere voetblessures ook kleiner.
Kom langs voor een kennismakingsgesprek.
Wanneer u de steunzolen bij hielspoor in gebruik neemt, dan is het mogelijk dat ze aan het begin oncomfortabel aanvoelen. Het kan even duren voordat u aan uw aangemeten steunzool gewend bent. De eerste dagen kunt u zelf wat milde spierpijn ervaren in de voeten, enkels of benen. Het advies is daarom om de steunzolen in te lopen door het gebruik op te bouwen. U begint met een korte periode en bouwt dat steeds verder op. Zo kunnen uw voeten goed wennen aan de steunzolen.
Bij ernstige hielspoor is het altijd aan te raden contact op te nemen met een podotherapeut. Heeft u weinig last van hielspoor, dan kunt u standaard hielspoor zooltjes of gelzooltjes voor hielspoor aanschaffen. Deze zooltjes zijn bij de apotheek, winkel voor medische hulpmiddelen of online verkrijgbaar. Gewone hielspoor zooltjes bieden ondersteuning en demping voor de hiel en voetboog en kunnen helpen bij het verminderen van pijn en ongemak. Gelzooltjes voor hielspoor hebben een zachte kern, waardoor pijnklachten kunnen afnemen.
In de volgende gevallen zijn standaard hielspoor zooltjes mogelijk voldoende:
Hielspoor is een erg vervelende, maar veelvoorkomende voetklacht. Er zijn verschillende behandelingen mogelijk voor hielspoor. Het gebruik van steunzolen bij hielspoor bevordert over het algemeen de genezing. Al dan niet in combinatie met andere behandelingen, zoals strek- en versterkingsoefeningen en fysiotherapie. Maar ook rust en aanpassing van activiteiten kunnen helpen hielspoor te genezen, dan wel te verminderen.
Kom langs voor een kennismakingsgesprek.
Meer info
Podocentrum Nederland
Kruizemuntstraat 110
7322 MA Apeldoorn
055 - 366 01 11
info@podocentrum-nederland.nl
Komt u voor het eerst bij ons klik dan hier.
Bel of mail ons voor een vraag of meer informatie.
Weten wat uw vergoeding is?
Neem contact op met één van onze assistentes om te controleren welke vergoedingen uw ziektekostenverzekeraar biedt.
Bel 055 - 366 01 11 of mail naar info@podocentrum-nederland.nl voor meer informatie.
Podocentrum Nederland maakt ook aangepaste teenslippers voor u op maat. Deze slippers hebben een ingelegde steunzool. U kunt de slippers zelf samenstellen en bij ons bestellen.
U kunt gemakkelijk in Apeldoorn online een afspraak in onze agenda plannen.
Komt u voor het eerst? Dan vragen wij u om voor uw eerste bezoek het formulier DTP (Directe Toegankelijkheid Podotherapeut) in te vullen.