Steunzolen bij hielspoor

Hielspoor is een vervelende voetklacht. De pijn kan belemmerend zijn, maar is over het algemeen goed te behandelen. Bijvoorbeeld door speciaal aangemeten steunzolen te gebruiken. Steunzolen bij hielspoor zorgen voor goede ondersteuning, waardoor de voet de kans krijgt om te herstellen.

Afspraak maken?

Kom langs voor een kennismakingsgesprek.

Hielspoor in het kort

Hielspoor is pijn aan de onderkant van de hiel en ontstaat als de peesplaat onder de voet ontstoken of geïrriteerd raakt. Lang staan, verkeerde schoenen, overbelasting of overgewicht kunnen hielspoor veroorzaken. U ervaart bijvoorbeeld pijn bij het lopen en staan, stijfheid in de hiel en onderkant van de voet, maar ook gevoeligheid bij aanraking of druk. Het is een aandoening die veel voorkomt en in de meeste gevallen goed te behandelen is. Onder andere door speciale steunzolen bij hielspoor te gebruiken.

Steunzolen hielspoor voor de juiste ondersteuning

Wanneer u pijn heeft in uw hiel en hielspoor vermoedt, dan kunt u een afspraak maken bij een podotherapeut. Als daadwerkelijk hielspoor is vastgesteld, dan kan de podotherapeut steunzolen aanmeten. Steunzolen bij hielspoor zijn helemaal aangepast op uw voet en dus niet te vergelijken met standaard hielspoor zooltjes.

Verlichting en herstel bevorderen door gebruik steunzolen hielspoor

Speciale steunzolen bij hielspoor worden ook wel podotherapeutische inlegzolen genoemd en hebben als doel om de symptomen te verlichten en te zorgen voor herstel door:

  • Uw voetboog te ondersteunen en de druk gelijkmatig te verdelen over de voet. De spanning op de peesplaat wordt verminderd en dat kan de pijn verlichten.
  • Uw hielspoor zootjes te voorzien van extra demping of schokabsorberende materialen, zoals gel of foam. Dit vermindert de impact van het lopen, waardoor de druk en pijn van de hiel afneemt.
  • Een afwijkende voetstand te corrigeren. Het naar binnen of buiten rollen van de voet kan ook zorgen voor overbelasting van de hiel. Met aangemeten zooltjes kan de voetstand gecorrigeerd worden, waardoor de belasting op de voet en hiel vermindert.

Voordelen hielspoor behandeling door podotherapeut

Een hielspoor behandeling door het laten aanmeten van steunzolen zorgt voor een op maat ondersteuning van de voetboog en goede schokabsorptie. Maar ze zorgen ook voor extra comfort en verbeteren de biomechanica van de voet. Hierdoor ontstaat een meer evenwichtige en efficiënte manier van lopen. Dit vermindert niet alleen de symptomen van hielspoor, maar maakt het risico op andere voetblessures ook kleiner.

Afspraak maken?

Kom langs voor een kennismakingsgesprek.

Steunzolen bij hielspoor lopen niet meteen fijn

Wanneer u de steunzolen bij hielspoor in gebruik neemt, dan is het mogelijk dat ze aan het begin oncomfortabel aanvoelen. Het kan even duren voordat u aan uw aangemeten steunzool gewend bent. De eerste dagen kunt u zelf wat milde spierpijn ervaren in de voeten, enkels of benen. Het advies is daarom om de steunzolen in te lopen door het gebruik op te bouwen. U begint met een korte periode en bouwt dat steeds verder op. Zo kunnen uw voeten goed wennen aan de steunzolen.

Standaard inlegzolen bij hielspoor

Bij ernstige hielspoor is het altijd aan te raden contact op te nemen met een podotherapeut. Heeft u weinig last van hielspoor, dan kunt u standaard hielspoor zooltjes of gelzooltjes voor hielspoor aanschaffen. Deze zooltjes zijn bij de apotheek, winkel voor medische hulpmiddelen of online verkrijgbaar. Gewone hielspoor zooltjes bieden ondersteuning en demping voor de hiel en voetboog en kunnen helpen bij het verminderen van pijn en ongemak. Gelzooltjes voor hielspoor hebben een zachte kern, waardoor pijnklachten kunnen afnemen.

In de volgende gevallen zijn standaard hielspoor zooltjes mogelijk voldoende:

  • Bij milde symptomen: U heeft af en toe last van lichte pijn onder de hiel en de pijn belemmert u niet. Dan kan een gewoon hielspoor zooltje voldoende zijn om de pijn te verlichten en comfort te geven.
  • Preventief: Bij regelmatige belasting van de voeten kunnen gelzooltjes helpen om overbelasting te voorkomen en het risico op hielspoor te verminderen.
  • Tijdelijke oplossing: Als u wacht op een afspraak bij de podotherapeut, dan kunnen standaard hielspoor zooltjes tussentijds helpen om de klachten wat te verminderen.

Hielspoor? Laat een podotherapeut u helpen!

Hielspoor is een erg vervelende, maar veelvoorkomende voetklacht. Er zijn verschillende behandelingen mogelijk voor hielspoor. Het gebruik van steunzolen bij hielspoor bevordert over het algemeen de genezing. Al dan niet in combinatie met andere behandelingen, zoals strek- en versterkingsoefeningen en fysiotherapie. Maar ook rust en aanpassing van activiteiten kunnen helpen hielspoor te genezen, dan wel te verminderen.

Afspraak maken?

Kom langs voor een kennismakingsgesprek.



X

Maak online een afspraak

Alleen mogelijk in Apeldoorn
Let op! Vanaf 1-1-2022 dient iedereen zich opnieuw te registeren voor het maken van een online afspraak.
Opnieuw registreren
Al geregistreerd vanaf 1-1-2022, dan kunt u opnieuw een afspraak inplannen.
Opnieuw afspraak maken
Uw afspraak staat pas in onze agenda gepland wanneer u een bevestigingsmail van ons ontvangt.

Voor de vestigingen Epe, Vaassen, Nunspeet of Zutphen, kan u telefonisch contact opnemen voor het inplannen van een afspraak.
of stuur een mail naar info@podocentrum-nederland.nl